Skip to content
Non Regulatory

Alexis Bonte har utsetts till COO på Stillfront Group

Stillfront Group meddelar att Alexis Bonte har blivit utsedd till COO och medlem av den globala ledningsgruppen. Alexis är medgrundare och VD för eRepublik Labs, en studio inom Stillfront Group. 

eRepublik Labs grundades 2007 och är en prisbelönt spelstudio och en pionjär inom online free-to-play spel. eRepublik har ett internationellt team om 40 anställda med kontor i Dublin, Bukarest och Madrid. Till deras senaste spelsuccéer hör World at War och War and Peace: Civil War som båda är mobila strategispel. Sedan starten har mer än 20 miljoner spelare spelat eRepublik Labs spel världen över. Alexis är också Venture Partner på Atomico och agerar rådgivare vid investeringar i Frankrike, Spanien, Portugal och Östeuropa. 

”Jag är mycket glad att få välkomna Alexis till vårt managementteam. Alexis har stor erfarenhet inom branschen både som grundare och utvecklare av online strategispel såväl som investerare. Under 2018 genomförde vi tre förvärv och Stillfront är idag en global grupp med 11 studios och omkring 500 anställda. Framåt strävar vi efter att fortsätta utveckla samarbete mellan studios inom gruppen, öka synergieffekterna och fortsätta utveckla Stillfront enligt vår tillväxtstrategi. Alexis djupa kunskap och branschexpertis kommer att vara mycket värdefull i vår utveckling av Stillfront”, säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group. 

“Sedan maj 2017 när jag tog beslutet att eRepublik Labs skulle bli en del av Stillfront Group, har jag fått uppleva hur kraftfullt konceptet är när en allians av semi-autonoma studios formas, vilket Jörgen och hans team har gjort. Jag ser fram emot att vara med och skala upp verksamheten och att stödja tillväxten av våra befintliga studios”, säger Alexis Bonte.  

Innan Alexis var med och grundade eRepublik Labs arbetade han för lastminute.com i sex år, först som chef för affärsutveckling i Storbritannien, marknad- och försäljningschef i Frankrike och sedan som landschef för verksamheten i Italien. Alexis har en examen i internationell handel och språk från European Business School i London. 

Alexis kommer gradvis att tillträda sin position från och med april 2019 för att sedan tillträda tjänsten på heltid i januari 2020. Under denna övergångsperiod kommer Alexis att fortsätta sin roll som VD för eRepublik Labs tills dess att en efterträdare utsetts.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Sofia Wretman, Director IR & Communications
Telefon: +46 708 11 64 30
E-mail: sofia@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom elva näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland, Goodgame Studios i Tyskland, Imperia Online i Bulgarien och Playa Games i Tyskland. Koncernens spel distribueras globalt och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, www.stillfront.com

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna konsolspel som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. Empire och BigFarm är stora IP:n som drivs av Goodgame Studios. Imperia Online, är ett massivt onlinestrategispel för både webbläsare och mobila plattformar utvecklat av Imperia Online.