Skip to content
Regulatory

Bytro Labs lanserar en ny version av Supremacy 1914

PRESSMEDDELANDE
2018-11-27

Bytro Labs, en studio inom Stillfront Group, lanserar en ny version av Supremacy 1914

Spelutvecklaren Bytro Labs, mest kända för sitt framgångsrika strategispel Call of War, har släppt en ny version av sin klassiska speltitel Supremacy 1914. Dagens lansering är den första av tre milstolpar för den nya versionen av Supremacy 1914 – The Great War som släpps 2019.

Den första uppdateringen innehåller en komplett omarbetning av området för spelets community, ett nytt utseende för kartan samt ny 3D-teknologi. I nästa steg kommer Bytro Labs att gå vidare till “true cross platform” där spelet tillgängliggörs för fler plattformar, en strategi som tidigare har varit framgångsrik för titeln Call of War.

Supremacy 1914 – The Great War släpps för Android senare i år och i början av 2019 släpps spelet för iOS och Steam. Det tredje och sista steget i lanseringen kommer i mitten av 2019 innehållande en större uppdatering avseende både innehåll och funktion, som färdigställer Supremacy 1914 – The Great War och framtidssäkrar spelet för fortsatt succé som ett ledande WW1 strategispel. Mer än 4,5 miljoner spelare har spelat Supremacy 1914 sedan det lanserades.

“Supremacy 1914 har varit ett mycket igenkänt och lönsamt Bytro-varumärke i snart ett decennium. Under de kommande månaderna, så kommer det mycket motiverade produkt-teamet få ut de största uppdateringarna sedan spelet först lanserades. Detta kommer möjliggöra ytterligare många framgångsrika år, och teamet jobbar hårt för att se till att Supremacy 1914 går in i sitt andra decennium i bättre form än någonsin”, säger Christopher Lörken, medgrundare och VD, Bytro Labs.

“Mycket av utvecklingen är redan gjord på motornivå vilket möjliggör att lansera Supremacy 1914 mobilt till låga utvecklingskostnader. Tidigare i år lanserade vi den mobila versionen av Call of War på samma motor med mycket goda resultat. Bytro Labs gör ett mycket bra arbete och bidrar till hela gruppen med kunnande inom ‘platform extension'”, säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Sofia Wretman, Director IR & Communications
Tel: +46 708 11 64 30
sofia@stillfront.com                   

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom tio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland, Goodgame Studios i Tyskland och Imperia Online i Bulgarien. Koncernens spel distribueras globalt och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna konsolspel som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. Empire och BigFarm är stora IP:n som drivs av Goodgame Studios. Imperia Online, är ett massivt onlinestrategispel för både webbläsare och mobila plattformar utvecklat av Imperia Online.