Skip to content
Regulatory

Clayton Stark utses till Group Chief Technology Officer (CTO) på Stillfront Group

Pressmeddelande

Stockholm

2020-03-20

Stillfront, ledande inom free-to-play onlinespel, meddelar att Clayton Stark har utsetts till koncernens CTO och medlem av den globala ledningsgruppen. Clayton Stark är idag VD och studiochef för Kixeye och har lång erfarenhet från spelindustrin. 

Clayton Stark är en erfaren ledare med teknisk bakgrund som började på Kixeye för åtta år sedan som studiochef för det kanadensiska kontoret och utsågs senare till CTO och därefter CEO. Clayton har lett stora produktionsteam med ansvar för Kixeyes spelportfölj och har lanserat ett flertal spelsuccéer såsom War Commander: Rogue Assault.

”Jag är mycket glad att få välkomna Clayton till vår ledningsgrupp. Vi har delat många spännande erfarenheter sedan Kixeye blev en del av Stillfront och Clayton har redan bidragit till gruppens utveckling med sin branschexpertis och djupa kunskap inom teknikutveckling och management. Rollen som CTO är viktig för att upprätta en central strategi för teknikutveckling i gruppen. Stillfronts studios kommer även fortsättningsvis att arbeta decentraliserat och till hög utsträckning självständigt men parallellt upprättar vi en plattform för delade tjänster som görs tillgängliga för implementering i gruppen. Fokus kommer främst att ligga på säkerhet och effektivisering. Tillsättningen av den här nya rollen är ett viktigt steg i att fortsätta realisera synergier och utveckla Stillfront vidare”, säger Jörgen Larsson, CEO, Stillfront Group.

“Stillfronts studios sitter inne på djup kunskap och många talanger. Vi har redan realiserat synergier inom flera viktiga områden och nu har vi möjlighet att vidareutveckla gruppens teknikplattform vilket i hög utsträckning kommer att möjliggöra att våra studios kan fortsätta att leverera högkvalitativa spelupplevelser”, säger Clayton Stark.

Clayton Stark kommer att kombinera de två rollerna som studiochef för Kixeye och CTO för Stillfront och han tillträder rollen som CTO per idag. 

Om Stillfront
Stillfront är en global koncern inom spelutveckling och marknadsledare inom free-to-play online-spel. Vår diversifierade spelportfölj har två gemensamma nämnare; lojala användare och spel med långa livscykler. Organisk tillväxt och noggrant utvalda och genomförda förvärv utgör vår tillväxtstrategi och våra 750 medarbetare trivs i en organisation som präglas av entreprenörsanda. Våra huvudmarknader är USA, Tyskland, MENA, Frankrike och Storbritannien. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm, Sverige och bolaget är noterat på Nasdaq First North Premier. För ytterligare information, besök: stillfront.com

Certified Adviser:
FNCA, Telefon: +46 8 528 00 399 E-mail: info@fnca.se

Discover more

Stillfront develops digital games for a diverse global audience and our broad games portfolio is enjoyed by around 50 million people every month.

stillfront-career-image-2

Subscribe and stay informed

recruitment_green

Stay up to date with our press releases

Subscribe and stay informed

Stay up to date with our press releases