Skip to content
Regulatory

Stillfront: Babil Games lanserar global version av Nida Harb III

PRESSMEDDELANDE
2018-08-28

BABIL GAMES PÅBÖRJAR TESTLANSERING AV “STRIKE OF NATIONS”

Babil Games, en studio inom Stillfront Group AB (“Stillfront”), påbörjar soft launch av det nutida mobila MMO strategispelet “Strike of Nations: Empire of Steel” i september och planerar global lansering före årets slut på iOS och Android. “Strike of Nations” är den globala versionen av det i MENA-regionen mycket framgångsrika spelet “Nida Harb III: Empire of Steel”, den tredje titeln i Babil Games populära “Nida Harb”-spelserie.

De starka resultaten från “Nida Harb III” – Babil Games bästa spelsläpp hittills – och ett antal globala marknadsföringstest inspirerade Babil Games att lansera spelet globalt. Då detta är studions första förläggande av spel utanför MENA-regionen, samarbetar Babil Games med Goodgame Studios – också en del av Stillfront – för att framgångsrikt lansera “Strike of Nations” runt hela världen.

“‘Strike of Nations: Empire of Steel’ är en spännande ny milstolpe för oss, vår första globala lansering med vårt hittills bästa spel. Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda denna engagerande spelupplevelse till spelare globalt i samarbete med våra vänner på Goodgame Studios och ser fram emot leverera kvalitetstitlar till en större publik”, säger MJ Fahmi, VD för Babil Games.

“Det är spännande att Babil Games har säkrat globala rättigheterna till ett av Stillfronts mest framgångsrika spel. Att studiorna inom gruppen tar sig an större projekt tillsammans är värdefullt och i linje med vår strategi”, säger Jörgen Larsson, VD för Stillfront.

“Strike of Nations: Empire of Steel” är ett actionfyllt nutida krigsstrategispel, där spelaren tar rollen som befälhavare för att producera kraftfulla stridsvagnar, skapa allianser och tillsammans leda stora militära imperier. I en stor öppen värld med en omfattande samling av kraftfulla stridsvagnar, slåss spelarna för att dominera slagfältet och ta kontroll över den centrala kärnvapenbasen för att bli den militära kejsaren med makten att avfyra kärnvapen med räckvidd över hela världen.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Jörgen Larsson, CEO Stillfront
Tel: +46 703 211 800
jorgen@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom nio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland och Goodgame Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna spel som är utvecklade av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. EMPIRE och BIG FARM är stora brands som drivs av Goodgame Studios.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon +46 8 409 421 20

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 28 augusti 2018 kl 07.01 CEST.