Skip to content
Regulatory

Stillfront: Big Farm: Mobile Harvest bästa lanseringen för Goodgame

PRESSMEDDELANDE  
14 mars, 2018

Glada miner hos Goodgame Studios – mest framgångsrika lanseringen i studions historia

Det nyligen lanserade spelet Big Farm: Mobile Harvest är inte bara den mest framgångsrika lanseringen i bolagets historia, men det är också med god marginal det mest populära spelet jämfört med alla andra tyska mobilspel lanserade de senaste två åren. Mer än 5 miljoner användare har redan installerat Big Farm: Mobile Harvest på sin telefon. Och ännu viktigare, de tycker verkligen om spelupplevelsen. “Aktivitetsnivåerna vi ser är de högsta vi sett från ett spel i lanseringsfasen. Den långa resan att bygga en sann blockbuster har påbörjats med bättre momentum än Empire, Empire: Four Kingdoms och Big Farm hade vid motsvarande tidpunkt. Nu tittar vi bortom lanseringsfasen – mer tid och hårt arbete behövs för att Big Farm: Mobile Harvest ska växa ikapp och om våra största spel”, säger Kai Wawrzinek, grundare och VD av Goodgame Studios.

Omedelbart älskat av spelare jorden runt

Inom bara ett par veckor hade miljontals spelare från hela världen installerat spelet för att bygga och ta hand om sin egen gård och skapa kooperativ för att hjälpa varandra så gott det går. Eftersom Big Farm: Mobile Harvest har många möjligheter till samarbete, är ett stort och aktivt community nyckeln till framgång. “Vi är väldigt glada att se att så många spelare redan älskar spelet. Vårt team kommer lägga till nytt innehåll kontinuerligt så att både våra nya och erfarna bönder har spännande händelser och utmaningar att tillgå”, säger studiochefen Simon Andrews, vars team är ansvarigt för Big Farm: Mobile Harvest.

Även den nyligen lanserade TV-reklamen som sänts i flera europeiska länder har tagits emot väl av tittarna.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

Jörgen Larsson, CEO
+46-70-321 18 00
jorgen@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom nio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland och Goodgame Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel är ett omskrivet konsolspel som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Tank Storm och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. Empire och Big Farm är stora brands som drivs av Goodgame Studios.

Nasdaq First North kortnamn: SF

Certified Adviser: Avanza Bank, telefon +46 8 409 421 20

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 14 mars 2018 kl 08.30 CET.