Skip to content
Regulatory

Stillfront: Call of War lanseras globalt på Android och iOS

PRESSMEDDELANDE  
20 mars, 2018

Call of War lanseras globalt på Android och iOS

Bytro Labs, en studio inom Stillfront Group, lanserar idag den mobila versionen av sitt mycket framgångsrika browserspel Call of War globalt både på Google Play och i Apple Appstore. De mobila versionerna som lanseras är så kallade native apps, som låter spelare spela strategispelet Call of War när de är på språng, både på Android och iOS. Produkten har finjusterats i Google Play Early Access, där den visat lovande nyckeltal.

“Efter denna lansering kan Call of War-spelaren komma åt sina spel via webbrowser, Steam, Android och iOS – sådan ‘platform extension’ av en produkt ger både ökad engagemang hos befintliga användare och ytterligare kanaler för att ta in nya användare. Mycket av utvecklingen är gjord på motornivå, vilket ger möjlighet för andra spel på samma motor att lanseras mobilt med låga ytterligare investeringar”, säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group. 

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Jörgen Larsson, VD
+46-70-321 1800
jorgen@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom nio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland och Goodgame Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel är ett omskrivet konsolspel som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Tank Storm och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. Empire och Big Farm är stora brands som drivs av Goodgame Studios.

Nasdaq First North kortnamn: SF

Certified Adviser: Avanza Bank, telefon +46 8 409 421 20

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 20 mars 2018 kl 08.30 CET.