Skip to content
Regulatory

Stillfront: eRepublik Labs lanserar nya spelet “Game of Trenches – WW1”

eRepublik Labs, en spelstudio inom Stillfront Group lanserar idag sitt femte mobila historiska MMO-strategispel “Game of Trenches – WW1” på iOS och Android.

Baserat på en ny version av sin spelmotor för historiebaserade mobila MMO-strategispel, framgången för sina fyra tidigare släppta spel i genren och en framgångsrik testlansering, så lanserar eRepublik Labs “Game of Trenches-WW1” idag globalt på Apple App Store och Google Play store. Temat för spelet är första världskriget och spelet är ett mobilt MMO strategispel som innehåller förbättrad 3D-grafik med en mer lättillgänglig grafisk utformning. Flera nya funktioner har lagts till, där man bland annat via en mer utvecklad kartvy behöver utforska och öppna upp kartan samt erbjuds möjlighet att i realtid ansluta till och retirera från strider mot andra spelare runt om i världen.

“Jag är stolt över hela teamet på eRepublik Labs, det här är det femte spelet vi lanserar under de senaste fyra åren i genren historiebaserade mobila MMO strategispel. Vi har inte bara utvecklat utseende och upplevelse i detta spel men också infört nya lättillgängliga funktioner som förbättrar spelupplevelsen. Vi hoppas att vi återigen kan underhålla våra spelare med “Game of Trenches – WW1”, säger Alexis Bonte, medgrundare och VD för eRepublik Labs som nyligen även tillträtt rollen som COO på Stillfront Group.

“eRepublik Labs har blivit en referens i den historiska strategispelsgenren. Nu med sitt femte spel, fortsätter studion höja ribban vid varje ny lansering. Med ”Game of Trenches – WW1” lanseras inte bara ett nytt spel utan också en ny version av sin framgångsrika MMO strategispelsmotor. Den nya versionen innebär signifikanta förbättringar av grafik och speldjup i en genre som med live ops fortsätter att engagera en mycket lojal spelarbas”, säger Jörgen Larsson, VD för Stillfront.

eRepublik Labs har ett starkt track record av historiebaserade mobila MMO-strategispel. “War and Peace: American Civil War”, är det mest framgångsrika mobilspelet hittills för eRepublik Labs, lanserat i oktober 2017. Det är ett strategispel som är bästsäljande på flera marknader i Google Play Store. Andra tidigare släppta spel är eRepublik.com (pc) som lanserades 2007, “World at War: WW2”, “Age of Lords” och ”Tactical Heroes Platoons”. 

eRepublik Labs 

eRepublik Labs är ett oberoende team av erfarna spelutvecklare med passion för historia och strategi. Alla har arbetat med spel som har nått miljontals spelare. eRepublik Labs är en av tolv näst intill självständiga studios inom Stillfront Group. ”Game of Trenches – WW1” är eRepublik Labs femte live MMO strategispel. Tidigare släppta spel av eRepublik Labs är alla högt uppskattade spel med en mycket engagerad spelarcommunity med strategi- och historiefans. eRepublik Labs är också studion bakom den kritikerrosade “Twin Shooter – Invaders”, vinnare av Pocket Gamer Silver Award samt skaparen av det nyskapande free-to-play browser-spelet eRepublik.com. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jörgen Larsson, CEO, Stillfront Group
Telefon: +46 70 321 18 00
E-mail: jorgen@stillfront.com

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 13 juni 2019 kl 10.00 CEST.

Om Stillfront

Stillfront är en global koncern inom spelutveckling och marknadsledare inom free-to-play online strategispel. Vår diversifierade spelportfölj har två gemensamma nämnare; lojala användare och spel med långa livscykler. Organisk tillväxt och noggrant utvalda och genomförda förvärv utgör vår tillväxtstrategi och våra 600 medarbetare trivs i en organisation som präglas av entreprenörsanda. Våra huvudmarknader är USA, Tyskland, MENA, Frankrike och Storbritannien. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm, Sverige och bolaget är noterat på Nasdaq First North Premier.

För ytterligare information, besök: stillfront.com

Certified Adviser:
FNCA, Telefon: +46 8 528 00 399 E-mail: info@fnca.se 

Discover more

Stillfront develops digital games for a diverse global audience and our broad games portfolio is enjoyed by around 50 million people every month.

stillfront-career-image-2

Subscribe and stay informed

recruitment_green

Stay up to date with our press releases

Subscribe and stay informed

Stay up to date with our press releases