Skip to content
Regulatory

Stillfront förvärvar det mobila strategispelet Iron Throne: The Firstborn

Stillfront Group AB (publ) har ingått avtal om förvärv av spelet ”Iron Throne: The Firstborn”, under namnbyte till ”Rise of Firstborn”, ett populärt strategispel utvecklat och utgivet av Netmarble Corporation. Förvärvet är strukturerat som ett tillgångsförvärv och spelet kommer efter förvärvet att drivas av Stillfronts studio Kixeye.

“Iron Throne: The Firstborn”, som hade sin globala release i maj 2018, är ett mobilt strategispel som framgångsrikt kombinerar rollspelselement med player-versus-player (PVP) i realtid. I september 2021 hade spelet cirka 100k månatliga aktiva användare (MAU) och spelet hade totala bookings om cirka 12 miljoner USD under de senaste tolv månaderna till och med september 2021.

Spelet kommer efter förvärvet att drivas av Stillfronts studio Kixeye. Kixeye kommer att kunna använda sig av sina existerande resurser inom spelutveckling och live ops för att vidareutveckla spelet. Kixeye har stor erfarenhet av att lyckosamt driva och växa mobila strategispel, inklusive deras hitspel War Commander: Rogue Assault.

”Förvärv av enskilda spel är fortsatt en viktig del av Stillfronts strategi för tillväxt. ’Iron Throne: The Firstborn” är ett högkvalitativt strategispel med en lojal användarbas som passar perfekt in i vår portfölj av spel med långa livscykler. Spelet är byggd på en modern spelmotor som potentiellt kan användas och delas för fler projekt inom Stillfront. Kixeye är ett ypperligt hem för ‘Iron Throne: The Firstborn’ och vi ser fram emot vad vi kan göra med titeln som en del av gruppen,” säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

Discover more

Stillfront develops digital games for a diverse global audience and our broad games portfolio is enjoyed by around 50 million people every month.

stillfront-career-image-2

Subscribe and stay informed

recruitment_green

Stay up to date with our press releases

Subscribe and stay informed

Stay up to date with our press releases