Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Andreas Uddman har utsetts till ny CFO på Stillfront Group

Stillfront Group, en marknadsledare inom ‘free to play’ online strategispel, meddelar idag att Andreas Uddman har blivit utsedd till ny CFO. Andreas är för närvarande CFO på svenska fintech-företaget Qliro.

Andreas har mer än 13 års erfarenhet inom finansområdet. Han har solid erfarenhet av att bygga starka finansfunktioner och team, kapitalresning, finansiell strategi och M&A i tillväxtmiljöer. Andreas är för närvarande CFO på svenska fintech-bolaget Qliro Financial Services, ett av nordens mest snabbväxande bolag inom finansieringslösningar och som står under Finansinspektionens tillsyn. Som en del av ledningen på Qliro, har Andreas byggt upp både finans- och juridik-avdelningen. Tidigare var Andreas CFO på Kinnevik-backade Vireo Energy, ett bolag inom förnybar energi. Tidigare positioner inkluderar olika roller inom finans och affärsutveckling på Shell i London.

“Jag är mycket glad att välkomna Andreas till Stillfront. Vi har spännande möjligheter framför oss de kommande åren och vi kommer att fortsätta att utveckla Stillfront enligt vår tydliga tillväxtstrategi. Andreas omfattande erfarenhet av att utveckla finansfunktionen i tillväxtbolag möjliggör att vi kan fortsätta att leverera enligt vår strategi”, säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

“Stillfront har ett imponerande track-record och en stark finansiell ställning för att fortsätta en spännande resa. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och stödja Jörgen och hans team i att fortsätta skapa värde för Stillfronts aktieägare”, säger Andreas Uddman.
Andreas Uddman är certifierad management accountant (ACMA) och har en masterutbildning i management från EADA Business School och en pol. mag i statsvetenskap från University of Glasgow.

Andreas Uddman kommer att tillträda sin position senast 1 juni 2019.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Sofia Wretman, Director IR & Communications
Tel: +46 708 11 64 30
sofia@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom tio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland, Goodgame Studios i Tyskland, Imperia Online i Bulgarien och Playa Games i Tyskland. Koncernens spel distribueras globalt och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna konsolspel som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. Empire och BigFarm är stora IP:n som drivs av Goodgame Studios. Imperia Online, är ett massivt onlinestrategispel för både webbläsare och mobila plattformar utvecklat av Imperia Online.