Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: eRepublik förbereder lanseringen av “War and Peace: Civil War”

PRESSMEDDELANDE
2017-09-26

eRepublik förbereder lanseringen av “War and Peace: Civil War”

eRepublik Labs, en studio inom Stillfront Group, förbereder sitt tredje mobila MMO strategispel, “War and Peace: Civil War” för lansering under fjärde kvartalet 2017.

Baserat på sin spelmotor för historiebaserade mobila MMO strategispel och framgången för sina två tidigare släppta spel i genren: “Age of Lords” och “World at War: WW2”, har eRepublik Labs nyligen lanserat “War and Peace: Civil War” på vissa marknader. Spelets tema är det amerikanska inbördeskriget och spelet är ett mobilt MMO strategispel. Efter en period av finjustering och marknadsföringstester under testlansering, kommer spelet att lanseras fullt ut före årets slut.

eRepublik Labs använder en specifik metod för att testa teman under förproduktionen innan man börjar utveckla ett nytt strategispel för att identifiera de historiska teman som har högst potential för sina mest hängivna spelare. Amerikanska inbördeskriget fick höga poäng i dessa tester, bland annat högre relevanspoäng och bättre CPI (Cost Per Install) än eRepublik Labs senaste framgång “World at War: WW2”, som ett mobilt MMO strategispel med ett tema från andra världskriget.

Tidiga nyckeltal från testlanseringen av “War and Peace: Civil War” är också bättre än vad de varit vid eRepublik Labs tidigare testlanseringar av mobila MMO strategispel, och är därmed lovande inför den fulla lanseringen av spelet. Vidare bekräftas effektiviteten i eRepublik Labs metod och strategi för förproduktion och utveckling.

eRepublik Labs erkänns av Google Play som en av världens främsta utvecklare (eRepublik Labs spel bär märket “Top Developer”) och dess spel har ofta blivit utvalda för “featuring” av Apples redaktionella team.

“World at War: WW2”, lanserades i oktober 2016 och är ett av de strategispel som är bästsäljande på många marknader på Google Play Store. “Age of Lords” lanserades i mars 2015 och är fortfarande en av de mest uppskattade MMO strategispelen med en lojal användarbas. Båda spelen är lönsamma.

THE EREPUBLIK LABS STORY
På eRepublik Labs är vi ett oberoende team av erfarna spelutvecklare som är passionerade för historia och strategi. Vi har alla arbetat med spel som har nått miljontals spelare. Vi är nu en av åtta näst intill självständiga studior inom Stillfront Group AB (noterat på Nasdaq First North, ticker SF). Den senaste stora spelsläppet var “Siege: Titan Wars”.  Stillfronts spelportfölj innehåller även browserbaserade spel och konsolspel såsom det kritikerhyllade Unravel (publicerad av EA).

“War and Peace: American Civil War” är eRepublik Labs tredje historiskt baserade strategispel. eRepublik Labs har tidigare utvecklat och förlagt “Age of Lords” och “World at War: WW2” som båda är högt uppskattade spel med en mycket engagerad spelarcommunity med strategi- och historiefans. eRepublik Labs är också studion bakom den kritikerrosade “Twin Shooter – Invaders”, vinnare av Pocket Gamer Silver Award. Du hittar mer information om eRepublik Labs på www.erepubliklabs.com

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
För frågor angående spelet, kontakta: press@erepubliklabs.com

För övriga frågor, kontakta Stillfront:
Jörgen Larsson, CEO
+46-70-321 1800
jorgen@stillfront.com

Sten Wranne, CFO
+46-705-851258
sten@stillfront.com

OM STILLFRONT
Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli  den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom åtta näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien samt OFM Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Sverige, Tyskland, USA och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL
Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Lara Croft Relic Run(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Tank Storm och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War är ett framgångsrikt mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon 08-4094 2120

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 26 september 2017 kl 08.30 CEST.