Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: eRepublik Labs lanserar Vietnam War: Platoons

PRESSMEDDELANDE
2018-07-19

eRepublik Labs påbörjar testlansering av nytt historiskt strategispel “Vietnam War: Platoons”

eRepublik Labs, en studio inom Stillfront Group AB (“Stillfront”) förbereder lansering av sitt fjärde historiska mobila MMO strategispel, “Vietnam War: Platoons”, genom en soft launch som börjar idag.

Baserat på sin spelmotor för historiebaserade mobila MMO-strategispel och framgången för sina tre tidigare släppta spel i genren: “Age of Lords”, “World at War WW2” och “War and Peace: American Civil War”, påbörjar eRepublik Labs idag testlansering av “Vietnam War: Platoons” på vissa marknader. Spelets tema är det Vietnamkriget och spelet är ett mobilt MMO strategispel. Efter en period av finjustering och marknadsföringstester under testlansering, kommer spelet att lanseras fullt ut före årets slut.

eRepublik Labs använder en specifik metod för att testa teman under förproduktionen innan man börjar utveckla ett nytt strategispel för att identifiera de historiska teman som har högst potential för sina mest hängivna spelare. Vietnamkriget fick höga poäng i dessa tester, bland annat högre relevanspoäng och bättre CPI (Cost Per Install) än den senaste framgången “War and Peace: American Civil War”, ett mobilt MMO strategispel med ett tema från amerikanska inbördeskriget.

“Jag är stolt över alla på eRepublik Labs, det här är det fjärde spelet vi lanserar inom 3 år i genren historiebaserade mobile MMO strategispel, och varje nytt spel har varit mer framgångsrikt än det tidigare. Vi hoppas att vi återigen kan underhålla våra spelare med “Vietnam War: Platoons”, säger Alexis Bonte, medgrundare och VD för eRepublik Labs.

“eRepublik Labs har blivit en referens i den historiska MMO-strategispelsgenren. Studion fortsätter höja ribban vid varje ny lansering, inte bara genom finkalibrering av deras spelmotor för MMO-strategispel, utan också genom rejäla förbättringar som även implementeras i befintliga spel som fortsätter att engagera en lojal spelarbas”, säger Jörgen Larsson, VD för Stillfront.

eRepublik Labs erkänns av Google Play som en av världens främsta utvecklare (eRepublik Labs spel bär märket “Top Developer”) och dess spel har ofta blivit utvalda för “featuring” av Apples redaktionella team.

eRepublik Labs har ett starkt track record för historiebaserade mobile MMO-strategispel. “War and Peace: American Civil War”, är det mest framgångsrika mobilspelet hittills för eRepublik Labs, lanserat i oktober 2017. Det är ett strategispel som är bästsäljande på flera marknader i Google Play Store, vilket även det i oktober 2016 lanserade “World at War: WW2” är. “Age of Lords” lanserades i mars 2015 och är fortfarande ett av de mest uppskattade MMO-strategispelen med en lojal användarbas. Alla tre spelen är lönsamma.

THE EREPUBLIK LABS STORY

eRepublik Labs är ett oberoende team av erfarna spelutvecklare med passion för historia och strategi. Alla har arbetat med spel som har nått miljontals spelare. eRepublik Labs är en av nio näst intill självständiga studior inom Stillfront Group AB (noterat på Nasdaq First North, ticker SF).

“Vietnam War: Platoons” är eRepublik Labs fjärde historiskt baserade strategispel. eRepublik Labs har tidigare utvecklat och förlagt “Age of Lords”, “World at War: WW2” och “War and Peace: American Civil War” som båda är högt uppskattade spel med en mycket engagerad spelarcommunity med strategi- och historiefans. eRepublik Labs är också studion bakom den kritikerrosade “Twin Shooter – Invaders”, vinnare av Pocket Gamer Silver Award samt skaparen av det nyskapande free-to-play browser-spelet eRepublik.com. Du hittar mer information om eRepublik Labs på www.erepubliklabs.com

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

För frågor avseende spelet: press@erepubliklabs.com

För övriga frågor, vänligen kontakta:

Jörgen Larsson, CEO Stillfront
Tel: +46 703 211 800
jorgen@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom nio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland och Goodgame Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna spel som är utvecklade av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. EMPIRE och BIG FARM är stora brands som drivs av Goodgame Studios.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon +46 8 409 421 20

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 19 juli 2018 kl 08.30 CEST.