Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Football Empire lanserat globalt

PRESSMEDDELANDE
2018-05-30

Stillfront: Football Empire lanserat globalt

Digamore Entertainment GmbH (“Digamore”) är glada att tillkännage att Football Empire lanseras globalt på iOS och Android. Det mobila strategispelet bjuder in spelare från hela världen att prova spelet som är en unik kombination av ett fotbollmanager-spel och ett s.k. builder/strategy-spel, vilket ger fotbollsfans nya möjligheter att simulera fotboll. Toppcoachen Jürgen Klopp är varumärkesambassadör för Football Empire och kommer guida spelarna in i fotbollens fascinerande värld.

“Jag älskade idén med spelet omedelbart. Jag vet vad det innebär att precis börja sin resa på fotbollsplanen och arbeta sig upp till toppen av professionell fotboll. Det är i stort sett min egen berättelse” – Jürgen Klopp.

“Jag är väldigt stolt över mitt team och att vi nu lanserat Football Empire globalt. Football Empire har redan byggt upp en liten bas av trogna användare och denna lansering är startpunkten för att påbörja tillväxten av användarbasen och utveckla fotbollmanager-genren”, säger Maik Dokter, grundare och VD för både Digamore och OFM Studios GmbH, ett dotterbolag till Stillfront Group AB (“Stillfront”).

Football Empire förläggs tillsammans med Stillfront. Stillfront har en option att förvärva 51% av Digamore på en bolagsvärdering om 3 MEUR.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Jörgen Larsson, CEO
Tel: +46 703 211 800
jorgen@stillfront.com

Sten Wranne, CFO
Tel: +46 705 851 258
sten@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom nio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland och Goodgame Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel är ett omskrivet konsolspel som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Tank Storm och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. EMPIRE och BIG FARM är stora brands som drivs av Goodgame Studios.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon +46 8 409 421 20

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 30 maj 2018 kl 08.30 CEST.