Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Förtydligande: War and Peace: Civil War i Global Launch

PRESSMEDDELANDE  

2017-10-23  

eRepublik Labs, en studio inom Stillfront Group, har lanserat sitt tredje mobila MMO strategispel, “War and Peace: Civil War” på Google Play och App Store torsdagen 19 oktober 2017.

Förtydligande: Stillfront Group har idag mottagit information som bekräftar att den globala lanseringen “War and Peace: Civil War” gav tre gånger högre intäkter än sin föregångare under första dagen. Det föreligger en fördröjning mellan lanseringen och rapporteringen av intäkter, varför denna information inte delgivits marknaden förrän idag.

Spelet, som bygger på ett IP och varumärke som ägs av eRepublik Labs, fick global featuring på Google Play vid lanseringen.  Spelet är det näst högst rankade spelsläppet på den viktiga amerikanska marknaden för Google, före “The Walking Dead Road to Survival” och “Game of Thrones: Conquest” som båda är spel från ledande Hollywood franchises.

Detta är en viktig bekräftelse på eRepublik Labs expertis inom att skapa framstående strategiska MMOs och att exploatera historiska perioder och skeenden för att skapa egna IPn och erbjuda mobilstrategispelare nya framgångsrika spel.

“War and Peace: Civil War” bygger på eRepublik Labs historiska strategi MMO-spelmotor och framgången för de två tidigare släppta spelen i genren: “Age of Lords” och “World at War WW2”. Båda spelen är fortfarande lönsamma.

eRepublik Labs använder en specifik metod för att testa teman under förproduktionen innan man börjar utveckla ett nytt strategispel för att identifiera de historiska teman som har högst potential för sina mest hängivna spelare. Amerikanska inbördeskriget fick höga poäng i dessa tester, bland annat högre relevanspoäng och bättre CPI (Cost Per Install) än eRepublik Labs senaste framgång “World at War: WW2”, som ett mobilt MMO strategispel med ett tema från andra världskriget.

Träffsäkerheten av denna metod bevisas för tredje gången i de initiala resultaten av lanseringen “War and Peace: Civil War”. Spelet, som redan hade starka KPIer under sin testlanseringsperiod, hade på sin första dag med världsomspännande lansering tre gånger högre intäkter än vad föregångaren gjorde på öppningsdagen.

THE EREPUBLIK LABS STORY

På eRepublik Labs är vi ett oberoende team av erfarna spelutvecklare som är passionerade för historia och strategi. Vi har alla arbetat med spel som har nått miljontals spelare. Vi är nu en av åtta näst intill självständiga studior inom Stillfront Group AB (noterat på Nasdaq First North Premier, ticker SF). Det senaste stora spelsläppet var “Siege: Titan Wars”.  Stillfronts spelportfölj innehåller även browserbaserade spel och konsolspel såsom det kritikerhyllade Unravel (förlagt av EA).

“War and Peace: American Civil War” är eRepublik Labs tredje historiskt baserade strategispel. eRepublik Labs har tidigare utvecklat och förlagt “Age of Lords” och “World at War: WW2” som båda är högt uppskattade spel med en mycket engagerad spelarcommunity med strategi- och historiefans. eRepublik Labs är också studion bakom den kritikerrosade “Twin Shooter – Invaders”, vinnare av Pocket Gamer Silver Award. Du hittar mer information om eRepublik Labs på www.erepubliklabs.com

   FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

För frågor angående spelet, kontakta: press@erepubliklabs.com

För övriga frågor, kontakta Stillfront:
Jörgen Larsson, CEO
+46-70-321 1800
jorgen@stillfront.com

Sten Wranne, CFO
+46-705-851258
sten@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom åtta näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien samt OFM Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Frankrike, UK, Tyskland, USA och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Lara Croft Relic Run(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Tank Storm och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War är ett framgångsrikt mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon 08-4094 2120

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 23 oktober 2017 kl 10.43 CEST.