Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Goodgame EMPIRE: Millennium Wars för browser lanseras

PRESSMEDDELANDE  
2018-06-28 

Goodgame EMPIRE: Millennium Wars för browser lanseras

Som en uppföljning till sitt senaste strategispel EMPIRE: Millennium Wars på mobil plattform, är Goodgame Studios stolta att tillkännage den globala lanseringen av sin senaste titel på webben.

Det nya spelet låter spelare att driva sitt imperium av gruvor på Mars, där de kan tävla mot andra spelare för att slutligen styra hela Mars Trade Federation. “Vi har byggt denna version av spelet för webben från grunden med den senaste webbtekniken för bästa webbläsartäckning och prestanda”, säger Simon Andrews, chef för studion som ansvarar för utvecklingen av spelet. “EMPIRE: Millennium Wars passar mycket bra för webben, och vi kommer att lägga till massor av nytt och spännande innehåll för våra spelare under de närmaste veckorna”.

Goodgame Studios har en historik av att släppa mycket framgångsrika webbspel inklusive BIG FARM och dess mycket populära medeltida strategispel EMPIRE, Tysklands mest framgångsrika spel genom tiderna och ett av de ledande strategispelen i världen.

“Vi brinner för att ge våra spelare nya spelupplevelser på webben”, säger Jörgen Larsson, VD för Stillfront Group. “Vår investering i ledande webbteknik som html5 är en nyckelkomponent i vår framtida produktstrategi”.

EMPIRE: Millennium Wars är tillgängligt via Goodgames portal www.goodgamestudios.com

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Jörgen Larsson, CEO
Tel: +46 703 211 800
jorgen@stillfront.com

Sten Wranne, CFO
Tel: +46 705 851 258
sten@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom nio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland och Goodgame Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel är en omskriven spelserie som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Tank Storm och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. EMPIRE och BIG FARM är stora brands som drivs av Goodgame Studios.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon +46 8 409 421 20

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 28 juni 2018 kl 08.30 CEST.