Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Goodgame lanserar BIG COMPANY: Skytopia

PRESSMEDDELANDE 
2018-07-17

Goodgame Studios utökar produktsegmentet “BIG” med ny titel: BIG COMPANY: Skytopia

Goodgame Studios är stolta att tillkännage lanseringen av BIG COMPANY: Skytopia, den första titeln lanserad under Goodgames nya varumärke BIG COMPANY. Varumärket utökar Goodgames “BIG” segment av produkter som hittills innehåller BIG FARM och BIG FARM: Mobile Harvest. BIG COMPANY kommer att erbjuda ett bredare utbud av produkter men fortfarande med betoning på högkvalitativa entreprenörsspel som kombinerar en lekfull look med casualkänsla och mid-core speldjup och komplexitet.

“Vi är glada att utvidga våra “BIG” produkter genom att lägga BIG COMPANY till detta segment, säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group. “BIG COMPANY kommer att komplettera vårt enormt framgångsrika BIG FARM-varumärke och tillåta oss att erbjuda ett bredare utbud av spel som fortfarande behåller våra kärnvärden för detta segment”.

BIG COMPANY: Skytopia återspeglar tanken om den amerikanska drömmen som den synes i slutet av 1800-talet. En era av tekniska genombrott och underverk, en era av firande och optimism, där allting var möjligt, där forskare blev framstående män och kvinnor. Spelet ger spelarna chansen att följa vetenskapliga hjältar som i verkligheten, t ex Nicola Tesla och Marie Curie, för att bygga och hantera sin stad ovanför molnen. Spännande evenemang, uppdrag och utmaningar, samt omfattande sociala funktioner kommer att ge långvarig underhållning för alla spelare.

“BIG COMPANY: Skytopia är en unik miljö och en underbar plats att spendera tid i”, säger Simon Andrews, chef för studion som ansvarar för att utveckla spelet. “Kombinationen av den fantastiska settingen med riktiga hjältar och lättförståeliga ekonomiska sammanhang gör BIG COMPANY: Skytopia till ett spännande spel för alla spirande entreprenörer”.

BIG COMPANY: Skytopia kommer att finnas tillgängligt globalt den 2 augusti 2018 på Google Play, App Store och Amazon. Till dess har Android-spelare möjlighet att registrera sig på Google Play Store.

OM GOODGAME STUDIOS

Goodgame Studios är en ledande utvecklare och leverantör av spelprogramvara, som specialiserat sig på det free-to-play. Dess fokus ligger på mobil- och webbläsarspel. Företaget erbjuder sina spel på 26 språk och har över 300 miljoner registrerade användare över hela världen. Empire: Four Kingdoms – världens bäst säljande tyskutvecklade app – ingår i Goodgame Studios portfölj. Spelutvecklaren grundades i Hamburg 2009. Förutom huvudkontoret i Tyskland har bolaget ett dotterbolag i Tokyo. Goodgame Studios distribuerar bara spel som man själv har producerat, direkt och genom ett globalt nätverk av partners. För ytterligare information, besök www.goodgamestudios.com.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Jörgen Larsson, CEO
Tel: +46 703 211 800
jorgen@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom nio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland och Goodgame Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna spel som är utvecklade av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. EMPIRE och BIG FARM är stora brands som drivs av Goodgame Studios.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon +46 8 409 421 20

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 17 juli 2018 kl 08.30 CEST.