Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Kinesiskt distributionsavtal för SIEGE: Titan Wars med Sky-mobi Limited tecknat

PRESSMEDDELANDE  
30 juni, 2017

Simutronics medförläggare Tilting Point ingår kinesiskt distributionsavtal för SIEGE: Titan Wars med Sky-mobi Limited

Stillfronts studio Simutronics är studion bakom det spännande realtids player vs player mobilstrategispelet SIEGE: Titan Wars. Som ett steg i den globala lansering som genomförs inom kort, har Simutronics medförläggare Tilting Point tecknat ett distributionsavtal med Sky-mobi, en ledande mobil app-plattform och spelförläggare i Kina, som når 80% av Kinas mobilspelsanvändare.

Avtalet är giltigt i två år, med en option att förlänga i ytterligare ett år. De marknader som omfattas är Kina, Taiwan, Hong Kong och Macau. Distributionsavtalet har tecknats på marknadsmässiga villkor med en vinstdelning mellan Stillfronts studio Simutronics, medförläggaren Tilting Point och distributören. Simutronics erhåller en minimigaranti.  

Jag är mycket nöjd med distributionsavtalet för Kina, Taiwan, Hong Kong och Macau. Jag är övertygad om att SIEGE: Titan Wars har alla karaktäristika som kännetecknar ett mobilstrategispel med hög potential,” säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Jörgen Larsson, VD
Tel: 070-321 1800
jorgen@stillfront.com

Sten Wranne, CFO
Phone: +46 705 851258
E-mail: sten@stillfront.com

OM SIMUTRONICS

Simutronics är en indie-spelutvecklare som varit verksamt under lång tid i Nordamerika. Som en pionjär inom massiva multiplayer-spel har Simutronics levererat spelvärldar som fortsätter att spelas än idag. Simutronics har också utvecklat prisbelönta mobila spel med stora säljframgångar. Simutronics är baserat i St. Louis, Missouri, och dess team består av över 30 kreativa och entusiastiska medarbetare. www.simutronics.com

OM TILTING POINT

Tilting Point är en nästa generationens spelpartner för de bästa indie-spelutvecklarna. Tilting Point ger utvecklare expertkunskaper, tjänster och operativt stöd för att ge noggrant utvalda spel en bred framgång. Företaget följer en kärnfilosofi om att förädla spelutvecklingstalang först, sedan utveckla branschledande analyser och vinna slaget om uppmärksamhet på marknaden med aggressiv, klassledande marknadsföring. www.tiltingpoint.com

ABOUT SKY-MOBI LIMITED

Sky-mobi Limited är en mobil applikationsplattformsoperatör och spelförläggare i Kina grundad 2005. Sky-mobis ekosystem har genererat mer än 15 miljarder appnedladdningar och över 300 miljoner dollar för dess partners. Sky-mobis tjänster omfattar smartphone ekosystemet Maopao som har samlat 147 miljoner användare och 25 miljoner dagliga aktiva användare, den bästa kinesiska betalningsförmedlaren EasyPay, och den starka förläggaren MiYi game som täcker 90% av smartphone-marknaden och hjälper västerländska spel att bearbeta den kinesiska marknaden framgångsrikt. Sky-mobi har samarbetat med mer än 30 spelstudior och förläggare, såsom EA, Glu, Vector Unit, RockHeadGames, 4:33, Genera Games, Behaviour och INVICTUS. www.sky-mobi.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributör av digitala spel – med visionen att bli en av den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom sju näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien samt eRepublik Labs på Irland och i Rumänien. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Sverige, Tyskland, USA och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Lara Croft Relic Run(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Tank Storm och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War är ett framgångsrikt mobil-strategispel från eRepublik Labs.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon 08-4094 2120

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 30 juni 2017 kl 08.45 CEST.