Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Simutronics lanserar “SIEGE: World War II”

PRESSMEDDELANDE  
2018-09-19

Simutronics påbörjar testlansering av “SIEGE: World War II”, ett nytt armé-mot-armé realtidsstrategispel

Simutronics, en studio inom Stillfront Group AB (“Stillfront”) har påbörjat testlansering av “SIEGE: World War II” på Android och iOS.

Spelet har utvecklats av teamet bakom SIEGE: Titan Wars, Lara Croft: Relic Run och andra klassiska spel. SIEGE: World War II levererar snabb, intensiv och skoningslös action till den tävlingsinriktade mobilspelsscenen och låter spelare använda klassiska andravärldskrig-styrkor, vapen och taktiker mot varandra i realtid.

SIEGE: World War II är en utmaning för alla spelare, som kräver genomtänkta strategier och planering. SIEGE: World War II bygger vidare på Simutronics erfarenhet med kort-baserade actionspel, och passar perfekt in i Stillfronts strategi med att ha en portfölj av spel som gynnar långa spelarrelationer. Marknadsföringen av SIEGE: World War II kommer att ske i samarbete med Goodgame Studios. Alla rättigheter till SIEGE: World War II IP ägs till fullo av Simutronics.

“Vi skapade SIEGE: World War II baserat på all kunskap och erfarenhet från tidigare spel, där vi har byggt vidare på starka delar och tagit itu med svagheter. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med våra vänner på Goodgame Studios för att göra SIEGE: World War II till vår största framgång hittills,” kommenterar David Whatley, VD, Simutronics.

“Att nyttja spelmotorer och själv förlägga spel är två kärnstrategier inom Stillfront Group, och detta spel är ett utmärkt exempel på båda. Att vi nu förlägger spelet internt gör att vi har full kontroll av både utveckling och marknadsföring,” säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

SIEGE: World War II inkluderar bland annat:

· Intensiva 1-mot-1 strider: Ge dig in i massiva dragkampsliknande armé-mot-arméslag där den strategiska placeringen av enheter kan betyda skillnaden mellan ärofylld seger och förkrossande förlust.
· Global tävlingsrankning: Mät dina taktiker mot andra världen om och tjäna Segerpoäng för att klättra i rankingen.
· Gå med i en klan, bli en legend: Gå med i en befintlig klan eller skapa en ny och bygg upp din egen community.
· Bli en erfaren härförare: Titta på repriser för att slipa dina färdigheter och analysera motståndarnas taktiker.
· Upplev explosivt ljud och 3D-grafik i 60 FPS.
· Utmana dig själv med nya, unika Challenges som släpps två gånger i veckan.
· Klättra rankingen ända till “prestige”-nivåerna för att få exklusiv tillgång till kort som inte släppts än.

För mer information, besök: http://siegeworldwarii.com
Titta på trailern för SIEGE: World War II: https://www.youtube.com/watch?v=v2v3F8vW55Y

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Jörgen Larsson, CEO Stillfront
Tel: +46 703 211 800
jorgen@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom nio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland och Goodgame Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna spel som är utvecklade av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. EMPIRE och BIG FARM är stora brands som drivs av Goodgame Studios.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon +46 8 409 421 20

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 19 september 2018 kl 08.30 CEST.