Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Simutronics och Tilting Point lanserar Siege: Titan Wars för iOS och Android

PRESSMEDDELANDE

6 juli, 2017

Simutronics och Tilting Point lanserar Siege: Titan Wars för iOS och Android

Skaparna av Lara Croft: Relic Run och One Epic Knight är tillbaka med ett realtids armé-mot-armé strategispel.

Stillfronts studio Simutronics och medförläggaren Tilting Point lanserar idag SIEGE: Titan Wars som ett gratis nedladdningsbart spel för iOS och Android. Spelet har utvecklats av teamet bakom Lara Croft: Relic Run och One Epic Knight och andra klassiska spel. SIEGE: Titan Wars levererar snabb, intensiv och skoningslös action till den heta mobilspelsscenen och låter spelare samla massiva arméer och mäktiga titaner med förödande förmågor att användas mot andra spelare i realtidsmatcher.

SIEGE: Titan Wars låter spelaren bland annat:

·                    Delta i episka slag: Låter spelaren tampas I massiva dragkampsliknande armé-mot-arméslag där den strategiska placeringen av enheter kan betyda ärofylld seger eller förkrossande förlust.

·                    Kalla in kraftfulla titaner som vänder spelet: Tillkalla kraftfulla titaner och använd deras egenskaper för att vända spelet till sin fördel och krossa motståndarens armé.

·                    Använda unika spells och krigarkombinationer: Skräddarsy armén med dussintals skräckinjagande spells och krigare för att överlista motståndarens strategier.

·                    Få en global ranking: Jämför armén mot andras runt om i världen och samla victory points för att klättra I rankingen.

·                    Gå med i en clan, bli en legend: Gå med i en clan eller skapa en ny och bygg upp en egen community.

·                    Bli en erfaren härförare:  Titta på genomförda matcher och lär av motståndarens taktik.

·                    Uppleva hisnande 3D-grafik I 60 fps med explosivt ljud.

SIEGE: Titan Wars är en utmaning för alla gamers, och kräver genomtänkta strategier och planering. SIEGE är ett betydande tillskott till Stillfronts portfölj av spel. Det är Stillfronts första spel i genren card-based battle games, och passar perfekt i Stillfronts strategi att ha en portfölj med spel som gynnar långa spelarrelationer. Lanseringen av SIEGE är också ett viktigt steg i Stillfronts strävan att öka sin exponering mot den mobila spelmarknaden. Alla rättigheter till SIEGE: Titan Wars IP ägs till fullo av Simutronics.

SIEGE: Titan Wars speglar vår passion för att skapa minnesvärda upplevelser för en enorm och global publik av spelare,” säger David Whatley, CEO, Simutronics.

Det är en ära att få arbeta med en spelveteran med en ambitiös vision. Vi ser oändliga möjligheter här,” säger Samir El Agili, Chief Product Officer, Tilting Point. “Det är med glädje vi lanserar SIEGE: Titan Wars globalt.

Jag gratulerar såväl David och hans team på Simutronics som hela Tilting Point för lanseringen av SIEGE: Titan Wars. Det är i sanning ett fantastiskt spel och jag ser fram emot spelare runt om i världen uppskattar att spela SIEGE: Titan Wars,” sägen Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

SIEGE: Titan Wars kan laddas ned gratis här:

App Store: https://itunes.apple.com/us/app/siege-titan-wars/id1149474432?ls=1&mt=8

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gamealliance.siege&hl=en

För ytterligare information, besök: http://siegetitanwars.com

Se SIEGE: Titan Wars trailer: http://bit.ly/siege-titan-wars-trailer

Ladda ner SIEGE: Titan Wars press kit (Google Drive): http://bit.ly/siege-titan-wars-press-kit

Ladda ner SIEGE: Titan Wars press kit (Dropbox): http://bit.ly/siege-titan-wars-press-kit-2

Följ på:  @SIEGETitanWars on Twitter

Gilla: SIEGETitanWars on Facebook

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Jörgen Larsson, VD

Tel: 070-321 1800

jorgen@stillfront.com

Sten Wranne, CFO

Phone: +46 705 851258

E-mail: sten@stillfront.com

OM SIMUTRONICS

Simutronics är en indie-spelutvecklare som varit verksamt under lång tid i Nordamerika. Som en pionjär inom massiva multiplayer-spel har Simutronics levererat spelvärldar som frotsätter att spelas än idag. Simutronics har också utvecklat prisbelönta mobila spel med stora säljframgångar. Simutronics är baserat i St. Louis, Missouri, och dess team består av över 30 kreativa och entusiastiska medarbetare. www.simutronics.com

OM TILTING POINT

Tilting Point är en nästa generationens spelpartner för de bästa indiespelutvecklarna. Tilting Point ger utvecklare expertkunskaper, tjänster och operativt stöd för att ge noggrant utvalda spel en bred framgång. Företaget följer en kärnfilosofi om att förädla spelutvecklingstalang först, sedan utveckla branschledande analyser och vinna slaget om uppmärksamhet på marknaden med aggressiv, klassledande marknadsföring. www.tiltingpoint.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributör av digitala spel – med visionen att bli en av den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom sju näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien samt eRepublik Labs på Irland och i Rumänien. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Sverige, Tyskland, USA och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Lara Croft Relic Run(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Tank Storm och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War är ett framgångsrikt mobil-strategispel från eRepublik Labs.

Nasdaq First North kortnamn: SF

Certified Adviser: Avanza Bank, telefon 08-4094 2120

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 6 juli 2017 kl 08.30 CEST.