Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Stillfront lanserar Moghamarat Al-Abtal (Heroes Adventure) från Babil Games

PRESSMEDDELANDE
21 februari, 2017

Stillfront lanserar Moghamarat Al-Abtal (Heroes Adventure) från Babil Games

Stillfronts lanserade idag strategispelet Moghamarat Al-Abtal (Heroes’ Adventure) i MENA-regionen, i en testlansering eller så kallad soft launch. Stillfronts studio Babil Games är förläggare av spelet. Spelet planeras att bli lanserat skarpt inom några veckor både på iOS och Android.

Moghamarat Al-Abtal (Heroes Adventure) är byggd på ett kinesiskt spel, som är utvecklat av den kinesiska producenten Beijing Dream Jelly Technology Co. Babil är först med att lansera spelet utanför Kina.

Babil Games affärsmodell är att förädla befintliga spel hämtade från beprövade utvecklare genom att lokalisera och anpassa dem kulturellt för den breda arabisktalande publiken i MENA-regionen. Babil har många års exklusiva rättigheter till spelet och äger de immateriella rättigheterna, IP, till allt förädlat material.

Moghamarat Al-Abtal (Heroes’ Adventure) är ett 2D action adventure-spel som spelas med högt speltempo i en vackert skapad fantasivärld, där spelarna leder ett lag av unika hjältar med syfte att klara utmaningar och besegra ondska, på egen hand eller i lag.

Med över 30 unika hjältar att välja mellan – hårdslående krigare, defensiva tanks, skyttar, magiker and helare, alla med sina unika förmågor och egenskaper – kan spelaren skapa uppställningar om tre hjältar att ta sig an det rika utbudet av utmaningar och äventyr.

Spelet innehåller mer än 100 nivåer i både uppdragsläge eller äventyrsläge – så som skattjakter med pirater och vedermödor med magiska torn och horder av fiender och hot – allt för en plats på ledartavlan.

Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group, kommenterar

“Moghamarat Al-Abtal (Heroes’ Adventure) är en titel med karaktäristika vi vet tilltalar en publik som Babil känner väl. Titeln är baserat på en beprövad formel och framgångsrik genre i Asien och andra territorier, och nu tar Babil denna högkvalitativa action figthing RPG-titel med PvP- och klanfunktioner till sina spelare i MENA-regionen. 

Spelet passar Stillfronts PLEX-strategi utmärkt, både genom att den bräddar vår portfölj samt ytterligare förstärker vårt växande mobilspelssegment. Tredjepartsförläggande är också strategiskt viktigt för oss, vilket erbjuder en mycket tilltalande avkastning/risk-relation för Stillfront.” kommenterar Jörgen Larsson, CEO, Stillfront Group.

MJ Fahmi, CEO, Babil Games, kommenterar

“Vi är mycket entusiastiska över lanseringen av “Moghamrat Al-Abtal” i MENA. Vi söker hela tiden nå nya högre nivåer i vad vi kan erbjuda den arabiska marknaden och vi har goda förhoppningar om att spelarna kommer att uppskatta spelet lika mycket som vi själva har gjort.” kommenterar MJ Fahmi, CEO, Babil Games.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jörgen Larsson, VD
Tel: 070-321 1800
jorgen@stillfront.com

Sten Wranne, CFO
Phone: +46 705 851258
E-mail: sten@stillfront.com

Om Stillfront

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributör av digitala spel – med visionen att bli en av den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom sex näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA samt Babil Games i UAE och Jordanien. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Sverige, Tyskland, USA och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

Utvalda Spel

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Lara Croft Relic Run(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon 08-4094 2120

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 21 februari  2017 kl 11.00 CET.