Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Stillfront lanserar Sira’a Al-Molook (“Age of Kings”) från Babil Games

PRESSMEDDELANDE
8 juni, 2017

Stillfront lanserar Sira’a Al-Molook (“Age of Kings”) från Babil Games

Stillfronts har lanserat strategispelet Sira’a Al-Molook (“Age of Kings”) i MENA-regionen, i en testlansering eller så kallad soft launch. Stillfronts studio Babil Games är förläggare av spelet. Spelet planeras att bli lanserat skarpt inom några veckor både på iOS och Android.

Sira’a Al-Molook (“Age of Kings”) är byggd på ett kinesiskt spel, Rage of Kings, som är utvecklat av den kinesiska utvecklaren och förläggaren Gekko Game. Spelet är lanserat i många territorier utanför MENA direkt av den kinesiska förläggaren, bland annat USA och Sverige. Babil har den exklusiva rätten att förlägga spelet i MENA-regionen. Babil Games affärsmodell är att förädla befintliga spel hämtade från beprövade utvecklare genom att lokalisera och anpassa dem kulturellt för den breda arabisktalande publiken i MENA-regionen. Babil har många års exklusiva rättigheter till spelet och äger de immateriella rättigheterna, IP, till allt förädlat material.

Sira’a Al-Molook (“Age of Kings”) är ett rikt MMO-RTS (Massively multiplayer online real-time strategy game), i en vacker medeltida fantasivärld, där spelarna bygger mäktiga kungadömen, mobiliserar arméer och möts i episka slag på en global arena. För att bli en framgångsrik monark, krävs fokus både på byggandet av den interna basen samt på de externa militära operationerna. Byggandet av en stabil ekonomi parallellt med att bygga arméer och dess faciliteter, kräver strategisk förmåga och klok forskning för att säkra både ekonomisk och militär suveränitet. Spelarna deltar i episka slag, bilder mäktiga allianser och lanserar militära kampanjer. Spelet har ett stort djup and omfattande innehåll vilket attraherar målgruppen för avancerade mobila strategispel.

Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group, kommenterar

“Sira’a Al-Molook (“Age of Kings”) är en titel med hög kvalitet och imponerande speldjup och omfång inom segmentet mobila strategispel. Spelet passar Stillfronts PLEX-strategi utmärkt, både genom att den breddar vår portfölj samt ytterligare förstärker vårt växande mobilspelssegment. Tredjepartsförläggande är också strategiskt viktigt för oss, då det erbjuder en mycket tilltalande avkastning/risk-relation för Stillfront,” kommenterar Jörgen Larsson, CEO, Stillfront Group.

MJ Fahmi, CEO, Babil Games, kommenterar

“Sira’a Al-Molook är en av våra största strategispellanseringar hittills i MENA-regionen. Funktionsdjupet, det rika innehållet och höga kvaliteten erbjuder en mycket tilltalande upplevelse för strategispelsfans, vilka är huvuddelen av vår dedikerade spelarbas,” kommenterar MJ Fahmi, CEO, Babil Games.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Jörgen Larsson, VD
Tel: 070-321 1800
jorgen@stillfront.com

Sten Wranne, CFO
Phone: +46 705 851258
E-mail: sten@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributör av digitala spel – med visionen att bli en av den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom sex näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien samt eRepublik på Irland och i Rumänien. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Sverige, Tyskland, USA och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Lara Croft Relic Run(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Tank Storm och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War är ett framgångsrikt mobil-strategispel från eRepublik.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon 08-4094 2120
Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 8 juni 2017 kl 11.20 CEST.