Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Stillfront meddelar att försäljningsstart för spelet Unravel är 9 februari 2016

PRESSMEDDELANDE
14 December 2015

Stillfront meddelar att försäljningsstart för spelet Unravel är 9 februari 2016

Stillfront Group AB (“Stillfront”) meddelar idag att försäljningen av spelet Unravel kommer att starta den 9 februari 2016. Unravel, som har utvecklats av Stillfronts studio Coldwood i samarbete med Electronic Arts Inc., EA, (NASDAQ:EA) har tilldelats över 20 utmärkelser vid de ledande spelmässorna E3 och gamescom. Unravel är ett så kallat pusselplattformspel för PC, Sony PlayStation och Microsoft Xbox. Unravel kommer att marknadsföras globalt av EA bland annat via EAs onlinebutik Origin, PlayStation Network, Xbox Games Store och ett antal andra kanaler.

Unravel trailers finns på www.unravelgame.com.   

Jörgen Larsson, Stillfronts VD, kommenterar:
“Unravel utgör en viktig milstolpe för Coldwood och Stillfront. Coldwood har med Unravel skapat ett unikt koncept som hyllats av branschexperter såväl som allmänheten. Spelkonceptet med sina vackra miljöer och finurliga pusselproblem tilltalar en bred publik. Tillsammans med hela teamet på Coldwood ser jag fram emot försäljningsstarten och den därpå följande försäljningsutvecklingen.”

Martin Sahlin, Creative Director på Coldwood, kommenterar:
“Spel är en kraftfull plattform, som både kan inspirera och beröra människor. Med Unravel hoppas vi göra just det. Garnet representerar kärlek och relationer mellan människor, och Yarnys uppdrag är att laga brustna band. Längs vägen kommer din skicklighet att testas med miljöbaserade pussel inspirerade av vårt hem i norra Sverige.”

För ytterligare information, kontakta:
Jörgen Larsson, VD, Stillfront
Tel: +46 70 321 18 00
E-post: jorgen@stillfront.com

Sten Wranne, CFO, Stillfront
Tel: +46 70 585 12 58
E-post: sten@stillfront.com

Om Stillfront
Stillfront är en oberoende utvecklare, förläggare och distributör av digitala spel – med visionen att bli en av Europas ledande indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom fyra näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien och Dorado Online Games på Malta. Gruppens spel distribueras globalt med huvudmarknader inklusive Sverige, Tyskland, USA och Sydamerika. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

Utvalda Spel
Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och förväntas lanseras under första halvåret 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sports-management-strategispel som lanserades 2001. Gladiators Online är ett action management-strategispel som lanserades på Steam under fjärde kvartalet 2015.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Pareto Securities telefon 08-402 50 00