Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Stillfronts Coldwood utvecklar uppföljare till Unravel

PRESSMEDDELANDE
MAY 18, 2016

Unravels Yarny på nya äventyr från Coldwood och EA

Electronic Arts Inc (NASDAQ: EA) och Coldwood Interactive meddelar idag att Coldwood Interactive kommer att utveckla en uppföljare till Unravel på uppdrag av Electronic Arts. Coldwood Interactive är studion bakom Unravel – det kritikerrosade pussel-plattformsspelet som Coldwood Interactive utvecklat för EA, och som lanserades den 9 februari 2016. Unravel har fått mycket beröm och är särskilt omtalat för den vackra grafiken med fantastiska miljöer som har inspirerats av naturen i norra Sverige, dess soundtrack som inspirerats av folkmusik och den hjärteknipande berättelsen om Yarny. Yarny-fans över hela världen kan nu se fram emot nya spännande äventyr för den lille garnhjälten.

Coldwood Interactive är ett helägt dotterbolag till Stillfront Group AB (publ).

Christopher Holmberg, VD, Coldwood Interactive, kommenterar

“Jag är mycket stolt över att Coldwood har fått EAs förtroende att utveckla ännu ett spännande spel. Jag är lika stolt över det fantastiska arbete som hela teamet på Coldwood har gjort med utvecklingen av Unravel. Jag ser fram emot ett fortsatt produktivt samarbete med EA.”, säger Christopher Holmberg, VD, Coldwood Interactive.

Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group, kommenterar

“Jag gratulerar hela teamet på Coldwood till den stora framgången med Unravel. Det faktum att EA har valt Coldwood som partner i ett nytt utvecklingsprojekt ser jag som ett bevis på att Coldwood är en verkligt framstående studio.”, säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

For additional information, please contact:

Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group AB (publ)
Tel: +46 70 321 18 00
E-mail: jorgen@stillfront.com

Om Stillfront

Stillfront är en oberoende utvecklare, förläggare och distributör av digitala spel – med visionen att bli en av Europas ledande indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom fyra näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien och Dorado Online Games på Malta. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Sverige, Tyskland, USA och Sydamerika. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

Utvalda Spel

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon 08-4094 2120