Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Stillfronts studio Bytro lanserar Call of War för surfplattor

PRESSMEDDELANDE
30 november, 2016

Bytro lanserar Call of War för surfplattor

Stillfronts studio Bytro Labs tillkännager idag lanseringen av Call of War för iPad och andra surfplattor. Call of War – i och med denna lansering även anpassad surfplattor – är Bytros mest framgångsrika krigsstrategispel och har omsatt mer än 40 miljoner kronor sedan lanseringen i maj 2015 fram till september 2016. Call of War låter strategispelfans ta rollen som befälhavare över en krigsmakt, styra forskning av hemliga vapen och erövra fiendeland i ett krigsstrategi-spel med krigföring på marken, till havs och i luften. Call of War förväntas ha mer än 160.000 månatliga användare (MAU) i november.

Betydande investeringar har genomförts i den tekniska plattformen för att kunna erbjuda spelarna av Call of War en spännande cross platform spelupplevelse på iOS och Android-surfplattor utan nedladdning av app. Ytterligare investeringar genomförs för att ge en givande spelupplevelse även på mobiltelefoner. Call of War bygger på Bytro framgångsrika SUP-motor, och därmed kan andra titlar baserade på SUP-motorn, såsom Supremacy 1914, Thirty Kingdoms och New World Empires, dra nytta av de investeringar som gjorts i den nya versionen av Call of War.

Christopher Lörken, MD (Tech), Bytro Labs, kommenterar

“Jag är mycket stolt över den gedigna arbete som gjorts av vårt tekniska team. Jag ser fram emot reaktionen från våra nuvarande spelare och möjligheten att nå nya spelare genom att Call of War nu kan ge en fullödig spelupplevelse också på en surfplatta”, säger Christopher Lörken, MD (Tech), Bytro Labs.

Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group, kommenterar

“Jag vill gratulera hela teamet på Bytro för det omfattande arbetet att ta fram en mobil version av Call of War. Jag tror att den potentiella räckvidden för spelet kommer att öka, och jag tror också nuvarande spelare kommer att uppskatta möjligheten att spela Call of War på resande fot. Detta ger möjlighet att stärka Bytros och Stillfront marknadspositioner”, säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jörgen Larsson, VD, Stillfront                    Felix Faber, MD (Op), Bytro Labs
Phone: +46 70 321 18 00                          Phone: +49 40 36 90 54 00
E-mail: jorgen@stillfront.com                     E-mail: felix@bytro.com

Om Stillfront

Stillfront är en oberoende utvecklare, förläggare och distributör av digitala spel – med visionen att bli en ledande indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom fem näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta och Simutronics i USA. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Sverige, Tyskland, USA och Sydamerika. Stillfront-aktien handlas på Nasdaq First North med kortnamnet SF. Avanza Bank (tel 08-4094 2120) är bolagets Certified Advisor. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

Utvalda Spel

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Lara Croft Relic Run(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics.

***

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 30 november 2016 kl 13.15 CET.