Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Stillfronts studio Bytro lanserar New World Empires

Bytro lanserar New World Empires

Stillfronts studio Bytro Labs tillkännager idag lanseringen av spelet “New World Empires”. Spelet kommer finnas tillgängligt under första veckan i juni i öppen beta. Spelet är utvecklat och förläggs av Bytro Labs. New World Empires är baserat på de fantastiska succéerna Supremacy 1914 och Call of War och är byggd på Bytros framgångsrika motor SUP. Utvecklingen av New World Empire omfattar inte enbart detta grand strategy krigs-spel, utan har även medfört en öppning av en delvis ny spelkategori – s k exploration games. Därigenom riktar sig New World Empires och Bytro till en bredare publik än tidigare. Följaktligen har signifikanta investeringar gjorts i SUP-motorn avseende de exploration-specifika delarna av New World Empire. 

Christopher Lörken, Managing Director, kommenterar:

“Jag är glad och stolt över kvalitet och innehåll i New World Empires. Vi ser med tillförsikt på mottagandet i marknaden, båda hos våra befintliga spelare likväl som den nya publik vi kommer adressera med denna produkt. Jag är stolt över det fantastiska och hårda arbete hela Bytroteamet har utfört i framtagandet och ser fram emot fortsatt utveckling av många fler nya produkter de kommande åren till en successivt allt större målgrupp”, kommenterar Christopher Lörken, Managing Director, Bytro Labs.

Jörgen Larsson, CEO, Stillfront Group, kommenterar:

“Jag vill gratulera hela Bytros team till ett mycket väl genomfört arbete med New World Empires. Teamet har bevisade unika förmågor i utveckling och förläggande av marknadsledande grand strategy-spel. New World Empires innehåller flera nya element som är mycket lovande för fortsatt framgång för Bytro. Jag är övertygad att New World Empires kommer styrka Bytros och Stillfronts marknadspositioner”, kommenterar Jörgen Larsson, VD, Stillfront.

För ytterligare information, kontakta:
Jörgen Larsson, VD, Stillfront
Tel: +46 70 321 18 00
E-post: jorgen@stillfront.com

Om Stillfront
Stillfront är en oberoende utvecklare, förläggare och distributör av digitala spel – med visionen att bli en av Europas ledande indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom fyra näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien och Dorado Online Games på Malta. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Sverige, Tyskland, USA och Sydamerika. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

Utvalda Spel
Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon 08-4094 2120