Skip to content
Regulatory

Stillfront Group AB: Stillfronts studio Simutronics ingår medförläggaravtal med Tilting Point

PRESSMEDDELANDE
20 september, 2016

Stillfronts studio Simutronics ingår medförläggaravtal med Tilting Point

Simutronics Corp, en studio inom Stillfront Group AB (publ), har ingått ett medförläggaravtal avseende ett nytt mobilspel med den New York-baserade förläggarpartnern Tilting Point®. Enligt avtalet kommer Tilting Point tillhandahålla omfattande förläggartjänster och marknadsföra spelet globalt. Simutronics behåller alla IP-rättigheter till spelet. Spelet, som ännu inte har något namn, kommer att ge en spännande och tävlingsinriktad multiplayer-upplevelse på mobil plattform. Lanseringsdatumet kommer att meddelas senare, när spelet närmar sig färdigställande.

Simutronics, som förvärvades av Stillfront i juni 2016, är en ledande utvecklare av strategispel och mobila spel som till exempel DragonRealms, GemStoneIV och Lara Croft Relic Run(TM), den sistnämnda med mer än 18 miljoner nedladdningar. Tilting Point är en ledande förläggarpartner för de bästa indie-utvecklarna. Tilting Point leds av branschveteraner från Electronic Arts, Zynga och Gameloft och har djup kompetens inom förläggande av mobila spel, som täcker viktiga områden såsom spelarrekrytering, dataanalys och CRM. Tilting Point har förlagt Apple Design Award-vinnande Leo’s Fortune® och andra mobila hits som Languinis(TM) och Photo Finish Horse Racing(TM).

Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group, kommenterar

“Jag är mycket glad över att kunna tillkännage denna mycket viktiga milstolpe för Simutronics och Stillfront Group. Tilting Point är branschledande inom marknadsföring av mobilspel och tillsammans med Simutronics djupa kompetens inom mobil speldesign och utveckling kan vi bilda ett vinnande lag,” säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

David Whatley, CEO, Simutronics, kommenterar

“Jag är oerhört stolt över det hängivna teamet på Simutronics och det fantastiska spel vi har utvecklat. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med det resursstarka och framgångsrika teamet på Tilting Point,” säger David Whatley, CEO, Simutronics.

Dan Sherman, President, Tilting Point, kommenterar

“Simutronics är en pionjär inom online multiplayer högengagemangsspel baserat på starka kompetenser inom teknik och speldesign, vilket gett Simutronics mycket lojala fans i årtionden. Tilting Point är stolta över att samarbeta med detta välrenommerade team och att tillsammans ge spelet förutsättningar att nå största möjliga publik “, säger Dan Sherman, VD och medgrundare, Tilting Point.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jörgen Larsson, VD
Tel: 070-321 1800
jorgen@stillfront.com

Sten Wranne, CFO
Phone: +46 705 851258
E-mail: sten@stillfront.com

Om Stillfront

Stillfront är en oberoende utvecklare, förläggare och distributör av digitala spel – med visionen att bli en ledande indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom fem näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta och Simutronics i USA. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Sverige, Tyskland, USA och Sydamerika. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

Utvalda Spel

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Lara Croft Relic Run(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics.

Nasdaq First North kortnamn: SF
Certified Adviser: Avanza Bank, telefon 08-4094 2120

Denna information är sådan som Stillfront Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 20 september 2016 kl 13.00 CEST.