Skip to content
Non Regulatory

Stillfront Group lanserar Siege World War II globalt

Stillfront Group, en marknadsledare inom free-to-play online strategispel, meddelar idag att SIEGE: World War II, ett spel utvecklat av Simutronics, lanseras globalt på Android och iOS. 

Simutronics, en studio inom Stillfront Group, är en ledande utvecklare av rollspel och mobila spel som till exempel DragonRealms, GemStone IV och Lara Croft Relic Run, den sistnämnda med mer än 23 miljoner nedladdningar. SIEGE: World War II är en utmaning för alla spelare, som kräver genomtänkta strategier och planering. SIEGE: World War II bygger vidare på Simutronics erfarenhet med kortbaserade actionspel, och passar perfekt in i Stillfronts strategi med att ha en portfölj av spel som gynnar långa spelarrelationer. Marknadsföringen av SIEGE: World War II sker i samarbete med Stillfront-studion Goodgame Studios. Alla rättigheter till SIEGE: World War II IP ägs till fullo av Simutronics.

“SIEGE: World War II representerar ett stort steg framåt i expansionen av SIEGE-familjen från originaltiteln SIEGE: Titan Wars. Vårt samarbete med Goodgame Studios gällande marknadsföring är oerhört värdefull”, kommenterar David Whatley, VD på Simutronics.

“Jag är mycket nöjd med utvecklingen av SIEGE: World War II. Att nyttja spelmotorer och själv förlägga spel är två kärnstrategier inom Stillfront, och lanseringen av SIEGE: World War II är ett mycket bra exempel på båda. Samarbetet mellan våra två studios Simutronics och Goodgame Studios är också ett utmärkt exempel på hur vi realiserar synergier i gruppen. SIEGE: World War II har mjuklanserats sedan september 2018 och jag följer entusiastiskt lanseringen av spelet globalt,” säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Sofia Wretman, Director IR & Communications
Tel: +46 708 11 64 30
sofia@stillfront.com                                           

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom tio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland, Goodgame Studios i Tyskland, Imperia Online i Bulgarien och Playa Games i Tyskland. Koncernens spel distribueras globalt och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, www.stillfront.com

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna konsolspel som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. Empire och BigFarm är stora IP:n som drivs av Goodgame Studios. Imperia Online, är ett massivt online-strategispel för både webbläsare och mobila plattformar utvecklat av Imperia Online.