Skip to content
Non Regulatory

Stillfront Group utser Oleg Savschouk och Phillip Knust som ny CEO och CPO för Goodgame Studios

Stillfront Group utser Oleg Savschouk, Vice President Live Operations och medlem i Goodgame Studios ledning, som ny Chief Executive Officer och Phillip Knust, som ny Chief Product Officer på Goodgame Studios, med tillträde den 1 mars 2019.

Oleg Savschouk är en erfaren ledare som har arbetat på Goodgame Studios i drygt sju år som produktchef och är i sin nuvarande roll som VP Live Operations – ansvarig för produktutvecklingen av de framgångsrika spelen Big Farm och Goodgame Empire, den senare är ett av världens största strategispel med över 175 miljoner registrerade användare.

Phillip Knust är en erfaren kreativ ledare och produktstrateg som började på Goodgame Studios för drygt åtta år sedan som Product manager och har sedan dess lett flera produktionsteam och släppt ett flertal spelsuccéer, varav den mest populära är Goodgame Empire. Knust är skaparen av den ursprungliga speldesignen av “Goodgame Empire” och “Big Farm”

I sina nya roller kommer Savschouk och Knust att fortsätta att fokusera på produktutveckling med långa livscykler och bidra till långsiktigt aktieägarvärde.

“Det är ett privilegium att leda detta fundamentalt starka företag med ikoniska produkter och talanger. Phillip och jag kommer att arbeta mycket hårt de närmaste åren för att ytterligare expandera våra varumärken. Vi kommer med stort engagemang att fortsätta skapa intäkter och vinster för Goodgame och Stillfront Group. Jag ser en spännande framtid för Goodgame med lönsam tillväxt och många nya produkter. Jag ser fram emot att komma igång med arbetet”, säger Oleg Savschouk, tillträdande VD för Goodgame Studios.

“Jag är väldigt glad att se Goodgame Studios i en så stark position. Företaget visar hög lönsamhet, har populära varumärken, en bra pipeline och fortsätter att ledas av ett högkvalificerat managementteam. Oleg och Phillip är erfarna spelindustriexperter med fokus på att skapa och utveckla produkter med långa livscykler. Jag ser fram emot att arbeta med Oleg och Phillip i sina nya roller”, säger Jörgen Larsson, VD för Stillfront Group.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Sofia Wretman, IR & Kommunikationschef
Tel: +46 708 11 64 30
sofia@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom elva näst intill självständiga dotterbolag: Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, Bytro Labs, OFM Studios, Goodgame Studios och Playa Games i Tyskland och Imperia Online i Bulgarien. Koncernens spel distribueras globalt och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna konsolspel som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. Empire och Big Farm är stora IP:n som drivs av Goodgame Studios. Imperia Online, är ett massivt onlinestrategispel för både webbläsare och mobila plattformar utvecklat av Imperia Online.