Stillfront Group, en marknadsledare inom ‘free to play’ online strategispel, annonserar idag att Marina Andersson har utsetts till ansvarig för M&A och kommer att ingå i koncernledningen.

Marina har närmare tjugo års erfarenhet från investment banking och M&A. Hon har omfattande erfarenhet inom strategisk och finansiell rådgivning, affärsgenerering, projektledning inom förvärv och försäljningar av företag, finansiell analys, due diligence, samt företagsvärdering. Tidigare positioner inkluderar: Director, Deloitte’s Corporate Finance Advisory team, Director, ICECAPITAL Securities, Associate Partner och Investment Manager, Deseven, samt M&A Analytiker på Carnegie. Marina har två magister-examen från Stockholms universitet och Russian Herzen State Pedagogical University.

“Förvärv är en viktig del av Stillfronts affärsstrategi och vi är mycket glada att rekrytera Marina Andersson. Marinas breda erfarenhet och professionalism kommer att bli en bra tillgång i arbetet att fortsätta driva vår tillväxtstrategi och den här rekryteringen speglar vår fortsatta tillväxtambition”, säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

“Stillfront har varit framgångsrika i att köpa och utveckla spelstudios med global räckvidd och etablerad erfarenhet av att generera värde. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på Stillfronts framgångsrika M&A strategi och ta vårt arbete till en ny nivå”, kommenterar Marina Andersson.

Marina Andersson kommer att tillträda sin position under första kvartalet 2019.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Sofia Wretman, Director IR & Communications
Tel: +46 708 11 64 30
sofia@stillfront.com

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel – med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom tio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland, Goodgame Studios i Tyskland, Imperia Online i Bulgarien och Playa Games i Tyskland. Koncernens spel distribueras globalt och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna konsolspel som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. EMPIRE och BIG FARM är stora IP:n som drivs av Goodgame Studios. Imperia Online, är ett massivt onlinestrategispel för både webbläsare och mobila plattformar utvecklat av Imperia Online.